نماد سایت پایگاه خبری سینمای خانگی

در جشنوارۀ فجر، خودی و غیرخودی نداریم/ فجر، از جشنواره‌های خارجی تقلید نمی‌کند

دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با بیان اینکه ما چیزی به اسم خودی و غیرخودی در سینما نداریم، گفت: تا این لحظه نمی‌توانیم ۲۴ اثر را در سبد بخش رای‌گیری مردمی قرار دهیم.

به گزارش سینمای خانگی، مجتبی امینی؛ دبیر چهل‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در نشست خبری که در پردیس ملت برگزار شد، ضمن همدردی با زلزله زدگان خوی گفت: خدا را شاکریم که شرایط برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر مهیا شد و به روزهای آغازین این رویداد نزدیک می‌شویم. ان‌شاءالله با کمک و همراهی شما بزرگواران در ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۱ جشن شروع سال سینمای ایران اتفاق خواهد افتاد. برگزاری و برنامه ریزی‌های جشنواره به علت مشکلات و التهابات چند ماه اخیر در کشور و روند سینمای کشور با تاخیر رو به رو شد و سرعت تولید هنرمندان در مباحث تولیدی کاهش یافت اما ما در چارچوب ارزیابی فیلم‌ها با بسته تولیدی خوبی رو به رو بودیم و ۷۵ اثری که به دبیرخانه رسید نسبت به سال‌های گذشته آثار قابل توجهی بودند.

وی ادامه داد: برخلاف سال‌های گذشته که آثار در چارچوب تک لوکشین و شهری تولید می‌شد، امسال با گرافیک و اقلیم‌های جدید، نشاط و شادابی در خط تولید سینما به چشم خواهد آمد و خط تولیدی سینما، با تنوع اقلیم و ژانرهای مختلف مخاطب را راضی نگه خواهد داشت و برای اکران سال آینده با بسته خوبی روبه رو خواهیم بود.

امینی با اشاره به کیفیت بالای تولیدات جشنواره امسال افزود: کار هیات انتخاب در بررسی آثار سخت بود چراکه باید آثاری انتخاب می‌شد که استانداردهای لازم را داشته باشد. می‌خواستیم شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که همه آثار راه پیدا کنند. ۳۰ فیلم خوب داشتیم تا جشنواره پر رونق شکل بگیرد؛ ۲۴ اثر به بخش رقابتی راه پیدا کرد و ۴ اثر در رزرو ماند و امیدواریم کار جعفری جوزانی به جشنواره برسد. امروز ۱۰ صبح بلیت فروشی در سه سامانه آغاز شده است و از ۳۰ بهمن اکران‌های استانی آغاز خواهد شد و ۴۸ ساعت قبل از ۱۷ بهمن بلیت‌های مردمی استان‌ها به فروش خواهد رسید.

بخش بین‌الملل با 26 اثر

دبیر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر بیان کرد: امسال شاهد مهمانان خارجی و آثار بین الملل هم هستیم؛ برای حوزه بین الملل فیلم فجر ۵۷۸ اثر شرکت کردند و پس از بازبینی ۲۶ اثر از ۲۵ کشور در این جشنواره حضور خواهند داشت و برای اولین بار اکران خود را در جشنواره دارند و برخی از آن ها تولیدات و محصولات مشترک است. امسال از ۲۸ کشور پذیرای مهمانان خارجی خواهیم بود و بازار جشنواره در خانه جشنواره (برج میلاد) برگزار خواهد شد.

امینی تصریح کرد: همچنین ورکشاپ‌های تخصصی در موزه سینما در نظر گرفتیم و برای مهمانان بین الملل نیز در همان برج میلاد ورکشاپ‌هایی برگزار خواهد شد. همزمان با افتتاح جشنواره، سینماهای اطلس مال و پرند بازگشایی خواهند شد. ما باید به خانواده سینمای کشور کمک کنیم و این جشنواره بستری است برای خانواده سینما تا زحمات چندین ماهه خود را در آن ارایه کنند و مخاطب خود را راضی کنند. ان‌شاءالله مردم عزیز هم میزبان خانواده سینما هستند و در این ایام، جشن انقلاب و جشنواره فجر را خواهند دید و با همدلی و مودت جشن سینمای ایران را رقم خواهیم زد.

وی در پاسخ به قاچاق فیلم و موضوع حفاظت از فیلم‌ها، بیان کرد: برای امنیت فضای مجازی و آی تی در ستاد برگزاری و وزارت فرهنگ و ارشاد تمهیداتی انجام شده است و کشور در حمله سایبری است و سرویس تکنولوژی هایی وجود دارد که از امنیت بالایی برخوردار است. تاریخ و زمانی در نظر گرفته شده است تا در استان‌های دیگر اتفاقی نیفتد و بتوانیم جشنواره منظم برگزار کنیم.

جشنواره متعلق به اهالی سینماست

امینی در خصوص شرکت نکردن عوامل فیلم‌ها و تصمیم برای اکران فیلم‌ها عنوان کرد: جشنواره متعلق به اهالی سینما و متقاضیان آن است و قاعده امر این است که به لحاظ پروتکل های جهانی جشنواره‌ها، متولی تصمیم گیری و صاحب اثر تهیه کننده آن است و او در نهایت تصمیم می گیرد. ما از اثری که ثبت می‌شود و حضور پیدا می‌کند، دفاع می‌کنیم و تاثیری بر اکران اثر و شرایط حضورش نخواهیم داشت و حجت همکاری ما با تهیه‌کننده اثر است. برخی صاحبان آثار در سال‌های گذشته هم علاقه نداشتند که در نشست پرسش و پاسخ حضور داشته باشند و ما مشکلی با این موضوع نداریم و آثار را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

دبیر جشنواره در پاسخ به حاشیه های رسمی و غیر رسمی جشنواره بیان کرد: ما اختیاری برای تنبیه و تشویق نداریم و این مباحث در حوزه اختیارات جشنواره نیست و از لحاظ قانونی به سازمان سینمایی و وزارت ارشاد باز می گردد و جشنواره فیلم فجر یک ایونت معتبر در منطقه و خاورمیانه است و ما همانند دیگر جشنواره ها چارچوب اختیاری در جشنواره داریم و به حواشی دسترسی نداریم.

امینی درباره بخش بین الملل هم گفت: درباره حوزه بین الملل اخبار و گزارشاتی را ارایه دادم؛ ما در شرایط ملتهبی بودیم که فعالیت‌های رسانه‌ای آن سوی مرزها با دوز بالا این التهابات را شروع کردند و ادامه می دهند و ما تدابیری را چیدمان کردیم که جشنواره را در شرایطی پیش ببریم که با کمترین آسیب این کشتی را به ساحل برسانیم. جنگ رسانه‌ای برای بخش بین الملل فجر برنامه ریزی می‌کند و سعی داریم با برنامه ریزی، شرایط آرامی را فراهم کنیم و پذیرای این بخش باشیم. مباحث جامع تر نیز در روزهای آینده ارایه خواهد شد.

نمی‌توانیم ۲۴ اثر را در سبد بخش رای‌گیری مردمی قرار دهیم

وی همچنین در خصوص سیمرغ مردمی جشنواره پس از حاشیه‌های سال قبل ضمن اشاره به درخواست فیلم‌سازان برای زمان بیشتر جهت آماده کردن آثار خود گفت: ما موضوع دوستان را درک کردیم وگرنه یک ماه قبل می‌توانستیم ۲۰ اثر را انتخاب کنیم و درگیر کیفیت نشویم ولی امسال ۶ فیلم با پروداکشن بزرگ داریم به همین دلیل صبر کردیم و با توجه به ترافیک استودیوها همراهی کردیم. با این حال یکسری آثار از نیمه‌های جشنواره به ناوگان اکران اضافه می‌شوند بنابراین اینها شرایط را برای برقراری عدالت در بخش آرای مردمی فراهم نمی‌کند. تا الان که اینجا هستیم نمی‌توانیم ۲۴ اثر را در سبد بخش رای‌گیری مردمی قرار دهیم ولی باز هم امشب جلسه داریم تا درباره سیمرغ مردمی تصمیم گیری کنیم.

امینی در خصوص جلسه‌‎های نقد و معرفی فیلم بیان کرد: نشست‌های خبری طبق روال قبل است و موضوع مجری نشست را نیز فردا اعلام خواهیم کرد و در این زمینه برنامه ریزی‌های جامعی انجام شده است و برای اهالی رسانه نشست‌های داغی را پیش‌بینی خواهیم کرد.

دبیر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در خصوص اختصاص سیمرغ اقتباس در جشنواره عنوان کرد: سیمرغ آثار اگر در بخش رقابتی بر پایه اقتباس شکل گرفته باشد و وزنی داشته باشد می توان به آن توجه ویژه کرد و باید دید موضوع اقتباس و کیفیت آن در جشنواره به چه صورت خواهد بود.

با دوقطبی‌شدن جشنواره مخالفم

امینی همچنین در خصوص بخش بازار فیلم در برج میلاد و برگزاری فرش قرمز اظهار کرد: برای پوشش خبری در برج میلاد تمهیداتی اندیشیده شده است تا خبرنگاران هم در میلاد و هم ملت بتوانند پوشش خبری داشته باشند.

وی افزود: اصحاب رسانه برای بازار اکران هم با هماهنگی مسعود نجفی روابط عمومی جشنواره دسترسی خواهند یافت. سیاست ما از روز اول این بود که جشنواره ۴۰ ساله را به مرحله چهل و یکم ببریم و نگاه حقیر و سیاستی که مدنظر ماست باید با سبک ایرانی اسلامی همراه باشد و نباید فرهنگ‌های کشورهای خارجی را پیاده سازی کنیم؛ چراکه ما عقبه فرهنگی ویژه‌ای داریم و هیچ نقطه از جهان نمی‌تواند با آن مقابله کند. با برنامه ریزی‌های انجام شده با چارچوب ایرانی اسلامی کار را جلو می‌بریم. شاید اشتباهاتی داشته باشد اما قطعا با نقد و تذکر شما اهالی رسانه و هنرمندان قطعا برطرف خواهد شد.

دبیر چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در پاسخ به اینکه فقط افرادی که در جشنواره حضور دارند داروی می‌شوند، عنوان کرد: در این چهل دوره از جشنواره همه باهم حالمان بد بوده یا همه باهم حالمان خوب بوده است؛ این جشنواره متعلق به همکاران عزیزمان است. در این چهل دوره و اینکه عزیزی بخواهد همراهی کند یا نکند ما براساس آیین نامه و برنامه ریزی ها با اقتدار تصمیم خواهیم گرفت و مباحثی را که در نظر داریم پیش می‌بریم. این آثار برای مردم خلق شده است و نباید مباحث فرهنگی هنری را با سیاست گره بزنیم. مشکلی در داوری این آثار نمی‌بینم.

وی ادامه داد: برای اینکه بستر دوقطبی سازی فراهم نشود، بنده با تولید از سینما شروع کردم و از ۱۷ سالگی عضو کوچکی از خانواده سینما هستم و با اهالی آن سال ها با وجود اختلافات فکری زندگی کردم و از دوستانمان هستند، صمیمتی بین دوستان جاری و ساری است؛ ما در این ماه ها صمیمیت و روحی عاطفی خود را حفظ کردیم و این التهابات تاثیری در دوستی ها و رابطه ها نمی گذارد.

خروج از نسخه موبایل