کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به تنوع ژانرها در میان آثار راهیافته به چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: رقابت در میان آثار دفاع مقدسی که به این دوره از جشنواره راه یافتهاند سنگین است.
به گزارش سینمای خانگی، محمدحسین لطیفی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: امیدوارم جشنواره فجر امسال، جشنواره خوبی باشد چون ۴، ۵ اثر از کار اولیها به بخش سودای سیمرغ راه یافتهاند و این نشان میدهد که جوانان به خوبی جلو میآیند و موقع عرض اندامشان است. امید است در این رقابت اتفاق خوبی برای همه بیفتد.
جوانهایی که جنگ را ندیدهاند اما فیلم دفاع مقدسی میسازند از ما جلوترند
وی افزود: امروز، جوانهایی که فیلمهای دفاع مقدسی میسازند و موفق هستند از ما جلوترند. چون من جنگ را از نزدیک دیدهام و این جوانان آن برهه را ندیدهاند. این جوانان اگر بتواند به سینمای دفاع مقدس نزدیک شوند یک امتیاز برای آنهاست.
در ساخت هر اثری آدمهای متفاوتی میشوم
صحنه را باید خودم باور کنم. اگر باور نکنم آنقدر پلان میگیرم تا باور کنمکارگردان فیلم سینمایی روز سوم گفت: من وقتی فیلم دفاع مقدسی میسازم سر صحنه فرق میکنم و یک آدم دیگریام و وقتی یک فیلم امروزی میسازم فرد دیگری میشوم. اگر روز سوم را بشود گفت کارموفقی است به خاطر این است که باور میکنم. صحنه را باید خودم باور کنم. اگر باور نکنم آنقدر پلان میگیرم تا باور کنم.
لطیفی درباره استفاده جوانان از تجربههای پیشکسوتان در ساخت آثار دفاع مقدسی برای حضور در جشنواره فجر گفت: عموما این کار را انجام میدهند، در غیر این صورت موفق نمیشوند. آنهایی که موفق شدند کسانی بودند که از تجربیات استفاده کردند و با شهدای زنده جنگ نشست و برخاست داشتند.
تنوع ژانر در آثار جشنواره فجر نسبتا خوب است
وی همچنین درباره تنوع ژانر آثار جشنواره امسال فجر گفت: نسبتا خوب است و در بخش های مختلف از کارهای فانتزی، کمدی و دفاع مقدسی پرتنش خوب تا کارهای اجتماعی را در این دوره جشنواره شاهدیم. همگی در ژانر خودشان آثار خوبی هستند.
لطیفی افزود: دفاع مقدسیها خیلی زحمت کشیدند و این تولیدات به راحتی به دست نیامده است و رقابت در این بخش سنگین خواهد بود.
دولتیها فقط یک سوم آثار جشنواره را دارند
وی در عین حال درباره حضور حداکثری نهادهای فیلمساز در جشنواره فجر و این که این حضور آیا مقداری باعث نمیشود سینمای مستقل زیر سایه قرار بگیرد؟ گفت: تا آنجایی که من اطلاع دارم دو سوم از ۶۹ فیلمی که به جشنواره آمده، مربوط به بخش خصوصی و مابقی مربوط به بخش دولتی است.
لطیفی افزود: این وظیفه بخش دولتی بوده و در سالهای پیش هم به همین اندازه پرقدرت به صحنه نمیآمدند که امسال بیشتر حضور دارند.