به گزارش پایگاه خبری سینمای خانگی به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتو تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)؛ گردهمایی هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی با حضور دکتر فرشید رضایی مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر امیدعلی مسعودی رئیس هیئت مدیره انجمن سواد رسانهای ایران، مرتضی کارآموزیان رئیس سازمان بسیج رسانه کشور، محمدصادق افراسیابی معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا و لیلا وصالی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و معاون آموزشی انجمن سواد رسانهای ایران با حضور برخی از اساتید و دانشجویان دانشگاههای تهران، علامه، صداوسیما، سوره، امام صادق(ع) و دانشگاههای علوم پزشکی کشور بهصورت مجازی برگزار شد.
معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا در این گردهمایی گفت: طبق هدفگذاری انجامشده در سند معماری کلان شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی، برخی دستگاهها نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و وزارت آموزش و پرورش مکلف شده بودند برای افزایش سالیانه ۲۵ درصدی محتوای مرتبط با فرهنگسازی و سواد فضای مجازی اقدام کنند. بر همین اساس ساترا بهعنوان نماینده سازمان صداوسیما در عرصه تنظیمگری صوتوتصویر فراگیر بر اساس این سند و برخی اسناد بالادستی دیگر موضوع ارتقای سواد فضای مجازی را بهعنوان یکی از اصلیترین اولویتهای کاری خود تعیین کرده است و با تدوین سندی مشتمل بر ۵۰۰ گزاره سواد رسانهای، مهمترین نیازهای کاربران رسانههای صوتو تصویر فراگیر را احصا کرده است.
وی افزود: علاوه بر احصای نیازهای کاربران در حوزه مهارتهای سواد رسانهای و اطلاعاتی، طی یک سال و نیم گذشته بستهای مشتمل بر ۵۳۰ انیمیشن، موشنگرافیک و فیلم کوتاه با موضوع سواد رسانهای برای اعطا به سکوهای صوتوتصویر فراگیر و نمایش خانگی آماده شده است که انشاءالله تا پایان سال جاری در اختیار پلتفرمها قرار میگیرد.
افراسیابی در ادامه با اشاره به هماهنگی انجامشده با بخشهای مختلف سازمان صداوسیما برای فعالیت در هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی گفت: با همکاری شبکههای رادیویی و تلویزیونی در هفته سواد رسانهای و اطلاعاتی هر روز یک برنامه رادیویی و یک برنامه تلویزیونی با موضوع سواد رسانهای و اطلاعاتی از شبکههای صداوسیما پخش خواهد شد. علاوه بر این، محتوای تعدادی از برنامههای تلویزیونی حوزه سواد رسانهای از جمله «رسانش» شبکه امید، «چای نت» شبکه ۵ و «تارگرد» شبکه ۲ از روز شنبه در اختیار سکوهای دارای مجوز از ساترا قرار میگیرد. همچنین سکوهای «دیجیتون»، «فیلمنت» و «تماشاخونه» برنامههای ویژهای برای این هفته در نظر گرفتهاند که در طول هفته سواد رسانهای توسط رسانهها، اطلاعرسانی خواهد شد.
در ادامه مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بعد از شیوع کرونا و انتشار گسترده اخبار جعلی در خصوص این بیماری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شکل جدی ارتقای سواد رسانهای را در دستور کار خود قرار داد و دفتر آموزش و ارتقای سلامت با همکاری شرکای خود از زمان همهگیری کرونا در راستای افزایش سواد سلامت جامعه اقدام به اجرای برنامههای متنوع برای افزایش سواد رسانهای سلامت در سطح خانوار و جامعه کرده است.
وی افزود: ارتقای سواد رسانهای یکی از الزامات سواد خود مراقبتی و سواد سلامت است. وضعیت اطلاعات و اخباری که در شبکههای اجتماعی در حوزه سلامت در اختیار مردم گذاشته میشود، نیاز به افزایش سواد رسانهای جامعه را بیش از پیش نشان میدهد. خودمراقبتی سنگبنای سلامت است و سواد رسانه بخش مهمی از توانمندی فرد را در این زمینه تشکیل میدهد.
رضایی خاطرنشان کرد: شعار امسال هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی از سوی یونسکو، سواد اطلاعاتی و رسانهای، اولویت ملی و جهانی اعلام شده است. در این هفته با همکاری انجمن سواد رسانهای ایران، 11 وبینار آموزشی برای اساتید و دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور و برنامههای متعدد رادیویی و تلویزیونی با مشارکت صداوسیما در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بسیج رسانه کشور نیز در این گردهمایی گفت: سازمان بسیج رسانه بهعنوان خادم جامعه رسانهای کشور وظیفه آموزش و ارتقای سواد رسانهای در کشور عزیزمان ایران اسلامی و همچنین آحاد هموطنان در سراسر کشور را دارد که به لطف خدا و با تلاش همکارانمان در استانهای مختلف با برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه بسیجیان و خانوادههای ایشان توانستهایم، به نوبه خود سهمی در ارتقای سواد فضای مجازی کشور داشته باشیم.
در ادامه گردهمایی، امیدعلی مسعودی رئیس هیئتمدیره انجمن سواد رسانهای ایران و لیلا وصالی عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبایی و معاون آموزشی انجمن سواد رسانهای ایران به بیان مهمترین اولویتهای مورد نیاز کشور در حوزه سواد رسانهای پرداختند و از آموزش ۴۰ متخصص سواد رسانهای بعد از گذشت دو سال فراگیری دروس و تمرین کارگاهی برای آموزش مهارتهای تدریس سواد رسانهای به معلمان مدارس و اساتید دانشگاههای کشور خبر دادند.
گفتنی است؛ دوم تا نهم آبان ماه از سوی یونسکو بهعنوان هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی نامگذاری شده است