فیلمساز و فیلمنامه نویس قزوینی گفت: فیلمها را با پرداخت دستمزد بسیار کم به عوامل تولید، حتی بدون دستمزد و رفاقتی میسازم.
به گزارش خبرنگار ویژه پایگاه خبری سینمای خانگی از استان قزوین به نقل از ایرنا؛ ایلناز خیرخواه اظهار کرد: در حال حاضر برای پیش تولید فیلم “تجربه هانا” در انجمن سینمای جوان قزوین با بودجه خیلی محدود روبرو هستم که با این شرایط اقتصادی و بودجه، ساخت فیلم کار بسیار سختی است.
وی با بیان اینکه فیلم ساختن با بودجههای ناچیز کار خیلی دشواری است، اظهار کرد: این مدل کار کردن به گفتهای فقط به دلیل جنون و عشق به هنر فیلمسازی است که ما را در این میدان نگاه داشته است.
خیرخواه ادامه داد: فضای فیلمنامه نویسی استان قزوین در حد جرقههای کوچک امیدوار کننده است، اما محافل حرفهای برای مبادله و تعامل فیلمنامههای هنرجویان وجود ندارد و نظرات در مورد فیلمنامهها سلیقهای و بدون دانش است.
فیلمساز قزوینی بیان کرد: نوشتهها در ایران به صورت غریزی بوده و براساس دانش فیلمنامه نویسی نیست و نیازمند آموزش حرفهای و علمی دانش فیلمنامه نویسی هستیم.
این هنرمند بیان کرد: اساتیدی مثل حسن لطفی همچنان این هنر را به صورت حرفهای و علمی برپا نگاه داشته و همچنان انجمن سینمای جوان قویترین نهاد حمایت کننده نسل فیلمنامه نویسان و فیلمسازان جوان است.
خیرخواه به تجربه فیلم هانا پرداخت و بیان کرد: این فیلمنامه با فضای دانشآموزی و در یکی از مدارس قزوین در حال ساخت بوده و موضوع آن تعامل معاون مدرسه با یک محصل و تغییر زندگی وی بر اثر مواجه با تجربه عجیب شاگرد است.
این فیلمساز و فیلمنامه نویس قزوینی در خصوص فیلمنامه “نگاره سه زن در تپه های برفی” نیز که موفق به مرحله نهایی جشنواره سهند شده است، اظهار کرد: داستان این فیلمنامه از ماجرای دوستی من با سه زن مداح آغاز شد و جهان بینی آنها مورد توجه من قرار گرفت.
خیرخواه ادامه داد: این فیلمنامه ساختار مدرنی دارد و در ۱۰ دقیقه همراه با سه بازیگر در یک زمستان برفی در قزوین ساخته خواهد شد، فیلم رویکردی الهیاتی داشته و روایتگر ایمان و سلامت سه زن مداح در شرایط بسیار دشوار را بیان میکند.
این هنرمند قزوینی یادآور شد: کار حرفهای من با ساخت فیلم کمپانی در سال ۹۹ آغاز شد که در فستیوال تامپره فنلاند به عنوان یکی از پنج فستیوال الف جهان شناخته و مورد تایید آکادمی اسکار، برنده جایزه شد.
فیلم کمپانی با همکاری انجمن سینمای جوانان قزوین و با اقتباس از داستان نویسنده آمریکایی، بلکفورد تحت عنوان “وصیتنامه” ساخته شد و داستان پسربچهای را روایت می کند که پس از پایان مدرسه مجبور به نگارش وصیتنامه برای پیرزن همسایه با حوادث جالبی برای آن رخ میدهد.
وی ادامه داد: باعث افتخار است که در هر جشنواره و رویداد مهم سینمایی ردپایی از فیلمسازان برجسته قزوین مشاهده میشود و این موضوع مرهون تلاشهای فیلمسازان بااستعداد و خلاق استان است.
فیلمساز و فیلمنامه نویس قزوینی خاطر نشان کرد: مسوولان فرهنگی قزوین باید از نظر ایجاد امکانات برای هنرمندان حوزه فیلم و سینما فعال تر باشند، برای مثال بایستی سالنهای پخش فیلم بیشتری ساخته و در اختیار هنرمندان قرار داده و از فیلمسازان مستقل از نظر مالی حمایت کنند.
خیرخواه افزود: همچنین به فضای سیاسی و اجتماعی بازتر و آزادتری نیازمندیم، یعنی هنر به دور از سایه قدرت و سیاست بوده، تا فیلمساز با خیالی آسوده و در چاچوب قانون حرفش را بزند؛ البته در دولت چهاردهم کمی این فضا بازتر شده است.
فیلمساز و فیلمنامه نویس قزوینی تصریح کرد: سینمای فیلم کوتاه، جسور و نترس، بران و قاطع است و جایگاه اجتماعی خود را خوب شناخته و هراسی از نقد، چالش و تجربه افقهای تازه ندارد و در واقع بستری برای بیان و تجربه فرمهای پیشرو است.
وی در ادامه یادآور شد: به نظرم فیلمسازان اندکی هستند که قصد دارند فیلمهای خود را برای داخل کمد یا گنجه منزلشان بسازند، فیلمساز به دنبال یافتن مخاطب است تا برای تحمل فرآیند دشوار فیلم بعدی، امید را در دل نگاه دارد؛ امیدوارم اتمسفری مناسب برای عشق فیلمسازان جوان با ایجاد شرایط مطلوب در جهت دیدهشدن آثارشان بیش از پیش فراهم شود.
گفتنی است، ایلناز خیرخواه متولد ۶۵ بوده و در سال ۹۶ وارد انجمن سینمای جوان شد؛ وی اولین فیلم خود را در سال ۹۹ به نام کمپانی ساخت که این فیلم موفق به دریافت جایزه در فستیوال کشور فنلاند و بهترین فیلم و فیلمنامه جشنواره منطقه بوشهر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید