جمعه هجدهم آبانماه؛ آزمون «دوره هفت ماهه فیلمسازی» در سراسر کشور برگزار شد/ فرصتی برای کشف استعدادها
سینمای خانگی: آزمون دوره ۷ ماهه فیلمسازی انجمن سینمای جوانان ایران روز جمعه ۱۸ آبانماه ۱۴۰۳ همزمان در سراسر کشور برگزار شد.
به گزارش سینمای خانگی و به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، آزمون دوره 7 ماهه فیلمسازی انجمن سینمای جوانان ایران با حضور بیش از 2500 نفر از علاقهمندان به فیلمسازی، جمعه 18 آبان 1403 همزمان در سراسر کشور برگزار شد.
عالیه هاشمی معاون آموزش و پژوهش انجمن سینمای جوانان با حضور در دانشگاه سوره، محل برگزاری این آزمون در تهران، در توضیح این دوره گفت: آزمون دوره هفتماهه فیلمسازی به صورت سراسری در کل کشور برگزار میشود و هدف اصلی آن کشف استعدادهای این حوزه است. سعی کردیم گروه سنی این دوره را ۱۷ تا ۳۵ سال در نظر بگیریم و از این بین کسانی را انتخاب کنیم که، علاقهمند به فیلمسازی و سینما هستند. این آزمون با نگرش کشف تفکر خلاق و شناخت سطوح مختلف در حیطههای عاطفی و شناختی یادگیرندگان طراحی گردیده که با مصاحبه حضوری و تکمیل بازخوردها کامل میشود و هنرجوی مستعد، انتخاب خواهد شد.
وی افزود: دوره هفتماهه فیلمسازی، زیر نظر یک گروه متخصص طراحی شده است و هر ساله بازنگری میشود. این یک دوره تخصصی برای آموزش فیلمسازی داستانی است. کسانی که در این دوره شرکت میکنند با دروس مختلف فیلمسازی از جمله فیلمنامهنویسی، عکاسی، تدوین، صدا ،کارگردانی و فیلمبرداری آشنا میشوند. همچنین این دوره دو کارگاه مختص آشنایی با کارگردانی مستند و سینمایی تجربهگرا دارد اما هدف اصلی دوره، فیلمسازی داستانی است. که یک کارگاه تخصصی برای آن در دوره طراحی شده است در واقع پایه و اساس آموزش این دوره بر اساس فیلمسازی داستانی بنا نهاده شده است.
معاون آموزشی انجمن سینمای جوانان با اشاره به مدرک بینالمللی دوره هفتماهه تصریح کرد: کسانی که در این دوره شرکت میکنند با توجه به کارگاههای مختلف در حین دوره به علاقهمندی و استعداد خودشان پی میبرند. اگر به کارگردانی داستانی علاقهمند باشند در پایان دوره با ساخت یک فیلم داستانی مدرک پایان دوره دریافت میکنند. و اگر علاقهمند به تدوین، صدا، فیلمنامه و فیلمبرداری هستند میتوانند مدرک دوره فیلمسازی را با گرایش یکی از این موارد دریافت نمایند. این اتفاق مستلزم این است که در دوره بتوانند چند فیلم از هنرجویان هم دوره خود را فیلمبرداری، تدوین یا صداگذاری کنند، یا اینکه فیلمنامه بنویسند و فیلمنامههایآنها توسط هم دورهای های خود ساخته شود. در دورههای فیلمسازی انجمن سعی میشود تعامل با دیگر هنرجویان در طول دوره افزایش یابد و آنها را تشویق به همکاری با یکدیگر کنیم.
هاشمی در خصوص سرفصلهای این دوره عنوان کرد: این دوره بر اساس سه گام طراحی شده که گام اول دروس تئوری، گام دوم تخصصیتر و کارگاهیتر و گام سوم کاملا کارگاهی و عملی است که منجر به نتیجه و ساخت فیلم میشود. هر سال با توجه به نظرسنجیهایی که از سوی هنرجوها و مربیها انجام میشود یک بازنگری کلی روی دوره صورت میگیرد و هر سال این دوره به روزرسانی میشود.
وی تأکید کرد: دوره هفت ماهه فیلمسازی دوره اصلی آموزشی انجمن سینمای جوانان است و همیشه استقبال از دوره فیلمسازی قابل توجه بوده و امسال هم مثل سالهای گذشته استقبال بسیارخوبی را شاهد بودیم. آزمون دوره فیلمسازی آزمونی برای سنجش تخصص نیست، آزمونی است که بیشتر به هوش احساسی، قدرت تخیل و خلاقیت هنرجو مرتبط میشود و در حقیقت یک تست شخصیتشناسی است و برای ما اهمیت دارد که ببینیم آیا هنرجو مناسب این رشته هست یا خیر و آیا مسیر درستی را آمده یا نه؟
هاشمی افزود: این آزمون قبولی و یا مردودی ندارد و در مصاحبه حضوری مرحله بعدی است که پارامترهای ما برای سنجش هنرجو و بر اساس استعداد آنها شرایط ادامه مسیر تعیین میشود. هنرجوهایی که سطح بالاتری دارند و دورههای تخصصیتر را گذراندهاند جذب دورههای تخصصی مانند فیلمسازیهای تعاملی پیشرفته میکنیم و توسط انجمن حمایت میشوند.
معاون آموزشی انجمن سینمای جوانان در پایان با تاکید بر حمایت از هنرجویان با استعداد گفت: فیلمهای هنرجویان دوره هفت ماهه فیلمسازی در ستاد و توسط تیم کارشناسی بازبینی و ارزیابی میشود و استعدادهای ویژه در طول دوره توسط تمام مربیان انتخاب خواهند شد و حتماً پس از پایان دوره انجمن سینمای جوانان در باشگاه فیلم اولیها از آنها حمایت میکند.
پس از سنجش هنرجویان در مصاحبه حضوری دوره فیلمسازی هفتماهه انجمن سینمای جوانان به مدت ۴۰۰ ساعت آموزش تخصصی سینما در سه گام برگزار خواهد شد.