نماد سایت پایگاه خبری سینمای خانگی

تاکید مدیرعامل کانون بر خانواده‌محوری در برنامه‌های سالگرد پیروزی انقلاب

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نخستین نشست کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر بر اهمیت خانواده‌محوربودن برنامه‌های جشن‌های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، روز سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ در نشست کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر که در دفتر معاون تولید کانون برگزار شد، حامد علامتی مدیرعامل کانون و رییس کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر به اعضای این کمیته پیشنهاد کرد که یک برنامه مشترک داشته باشند و گفت: در برگزاری برنامه‌های دهه فجر و جشن پیروزی انقلاب اسلامی تلاش کنیم از آرم ها بگذریم و به آرمان فکر کنیم و همه برای آن برنامه واحد و مشترک تلاش کنیم.

اعضای کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر را نمایندگان سازمان‌ها، نهادها، بنیادها و برخی شبکه‌ها و رسانه‌های مرتبط و فعال در حوزه کودک و نوجوان تشکیل می‌دهند که ریاست آن برعهده مدیرعامل کانون پرورش فکری است.

رئیس کمیته کودک و نوجوان ستاد دهه فجر در نخستین نشست این کمیته ایجاد نوآوری در شعار دهه فجر را ضروری دانست و افزود: در برنامه‌های دهه فجر باید به کودکان و نوجوانان که آینده‌سازان این مملکت هستند، توجه ویژه داشته باشیم و دست‌کم یک روز از ایام فجر را به نام آن‌ها نام‌گذاری کنیم.

علامتی هم‌چنین بر هماهنگی بیشتر با وزارت آموزش و پرورش – که مسئولیت کمیته دانش‌آموزی این ستاد را برعهده دارد – نیز تاکید کرد.

اهم برنامه‌های کانون در دهه فجر

در ادامه این نشست فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون نیز مهم‌ترین برنامه‌های کانون در دهه فجر را تشریح کرد و با بیان این‌که مهم‌ترین مسئله امسال ما هم‌زمانی اعیاد شعبانیه با دهه فجر است که باعث می‌شود این دهه با رونق بیشتری برگزار شود، افزود: کمیته کودک و نوجوان دهه فجر در کنار کمیته دانش‌آموزی است و تلاش می‌کند از ظرفیت‌های مردمی نیز  برای برگزاری برنامه‌های دهه فجر استفاده کند.

وی با اشاره به این‌که بخشی از فعالیت‌های دهه فجر متناظر با شعار و پوستری است که انتخاب و طراحی می‌شود، گفت: رویکرد بر این بوده است که مجموعه خدمات پولی سازمانی در ایام دهه فجر با تخفیف ارائه شود. توجه به حوزه مهد کودک‌ها، پویش‌های کتاب‌خوانی، همراهی با ظرفیت مدارس و پشتیبانی از آن‌ها، همراه‌کردن والدین کودکان و نوجوانان در برنامه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون فرهنگی کانون فعال‌کردن ظرفیت‌های مردمی، فراگیر کردن سرود، ترویج بازی‌های محلی، برگزاری برنامه در کانون‌های اصلاح و تربیت، بیمارستان‌ها و مراکز بهزیستی، فضاسازی و تزیین‌ها، تشکیل کمیته‌های استانی، نشست خبری، استفاده از ظرفیت نمایشگاه‌های کتاب در مساجد و مدارس، نمایش فیلم و استفاده از ظرفیت عروسک‌های دارا و سارا را از برنامه‌های کانون در دهه فجر برشمرد.

همراه کردن موسیقی‌دانان، بازیگران، نویسندگان و شاعران، رونمایی از تازه‌های نشر، معرفی کتاب‌های نویسندگانی که در حوزه انقلاب قلم زدند، نشست و گفتمان‌های معرفتی و ترویجی و تشویق بچه‌ها به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن به همراه خانواده از دیگر برنامه‌های دهه فجر کانون است که فلاح به آن‌ها اشاره کرد.

تاکید بر رویکرد شادی محور در برنامه‌های دهه فجر

در ادامه، سمانه شعبانی‌پور، نماینده شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این نشست اظهار داشت: با توجه به هم‌زمانی و تقارن اعیاد شبانیه با دهه فجر بر رویکرد شادی‌محور برنامه‌های این دهه تاکید شده است. غرفه‌هایی که کانون هر ساله در ایام فجر برپا می‌کند، خوب است و امیدواریم که امسال با محوریت جشن و شادی برنامه‌های خوبی داشته باشیم.

برگزاری نمایشگاه کتاب به همت موسسه منادی تربیت و ۴۰ ناشر

رضا قمرزاده، مدیر موسسه فرهنگی منادی تربیت با تاکید بر لزوم تقویت‌شدن بحث مردمی برنامه‌های دهه فجر بیان کرد: بهترین شعار با توجه به هم‌زمانی دهه فجر با اعیاد و همچنین در نظر گرفتن مسائل غزه و سوریه باید در نظر گرفته شود. یکی از کارهای موسسه ما، تجهیز کتاب‌خانه‌های مدارس است. هم‌چنین برگزاری نمایشگاه کتاب با عنوان «سفر کتاب» داشتیم.

فخرزاده از برگزاری نمایشگاه کتاب در دهه فجر امسال با همکاری ۴۰ ناشر خبر داد و افزود: تاکنون با ۲۶ ناشر صحبت کردیم که پذیرفتند کتاب‌ها را با تخفیف ۴۵ درصدی ارائه کنند. دو، سه برنامه رونمایی از کتاب‌ و همچنین رونمایی از بازی‌های مدرسه‌ای داریم. ۱۳هزار و ۴۰۰ کلاس در عشایر فعال است و در نظر داریم که کتابخانه کوچکی شامل ۷۰ عنوان کتاب به آن‌ها بدهیم.

«سفارتخانه مقاومت» به ۱۰۰۰ مدرسه رسیده است

در ادامه، حجت‌الاسلام محسن بختیاری، نماینده بنیاد ملی نوجوان در این نشست با بیان این‌که نباید برنامه‌های دهه فجر تنها بر رویکرد جشن و شادی متوقف شود، اظهار داشت: در عرصه نوجوان رویکرد کنش‌گری و پیش‌رانی مسئله است. اگر برای نوجوان برنامه‌ای نداشته باشیم، خودش اتفاقی رقم می‌زند و بر این اساس روایت‌گری و رویاپردازی باید لحاظ شود.

حجت‌الاسلام بختیاری تصریح کرد: نوجوان باید چالش‌ها و مسائل موجود را ببیند و خودش روایت کند. در رویاپردازی باید نوجوان را پای قصه‌ای بنشانیم و بفهمیم چه آرمان شهری دارد و بر اساس آن رویا، می‌خواهد چه کار کند. تعبیر «رویای انقلابی» شعار انتخابی ماست.

او با اشاره به این‌که امسال هم‌زمانی دهه فجر با ایام شعبانیه را داریم، عنوان کرد: هم‌چنین بحث مقاومت هم مطرح است. پیشنهاد ما «سفارت‌خانه مقاومت» است. این سفارت‌خانه می‌گوید: «می‌توانی نقش‌آفرین باشی و روی شهر و کشورت تاثیر بگذاری» این شبکه به هزار مدرسه رسیده است و در هر مدرسه سه نوجوان فعال دارد.

نماینده بنیاد ملی نوجوان با بیان این‌که چند گام برای سفارت‌خانه مقاومت در نظر گرفتیم، گفت: گام اول این است که در هر مدرسه‌ای می‌تواند اجرا شود. گام دوم آوردن آن به مدارس دیگر است. لایه سوم شهری است و این‌که کنش‌گری شهری داشته باشند و لایه بعدی اجتماع ملی است که چندی پیش در کانون پرورش فکری برگزار شد.

بختیاری اظهار داشت: نوجوان در لایه شهری می‌تواند با خلاقیت خود فعالیت داشته باشد، سپس دعوت به بخش ملی می‌شود و می‌تواند در اجتماع ۲۵ بهمن که نوجوانانه است، شرکت کند. برنامه‌های مختلف مثل معرفی کتاب، سخنرانی و سرود را می‌توان به عنوان بسته پیشنهادی در دهه فجر به مدارس ارائه داد.

بر اساس این گزارش، محمدمهدی مفتاح، دبیر رزمایش سفارت‌خانه مقاومت در بنیاد ملی نوجوان اظهار داشت: محور ما این است که دانش‌آموز به عنوان عنصر کلیدی شناخته شود. برنامه‌هایی در مدارس، محلات و شهر در نظر گرفتیم. سعی کردیم بسته‌های پشتیبان با محتوای مختلف تهیه کنیم. با هزار مدرسه ارتباط مستقیم داریم که از آن‌ها گزارش دریافت می‌کنیم تا این شبکه در جریان مقاومت فعال باشد.

رونمایی از مجموعه ملت قهرمان

در ادامه، محمدحسین محبت‌پناه، نماینده انتشارات مدرسه خاطرنشان کرد: انتشارات مدرسه مجموعه برنامه‌های ثابتی دارد که امسال هم برگزار می‌کند، مانند نمایشگاه کتاب، جشن رونمایی در مراکز فرهنگی، جشن دیدار با پدیدآورندگان کتاب کودک و نوجوان، حضور کتاب‌خانه سیار در مناطق محروم، جشنواره‌های فروش و حضور در حاشیه راهپیمایی.

محبت‌پناه با بیان این‌که برای نوجوان یک کار ویژه با موضوع آشنایی مخاطبان کودک با موضوع مقاومت داریم، گفت: کارگروهی با حضور نویسندگان و تصویرگران تشکیل دادیم و مجموعه «ملت قهرمان» را برای کودکان تهیه کردیم که موضوع آن دفاع و مقاومت در حد فهم کودک است. از برنامه‌های مهم ما تمرکز بر مجموعه «ملت قهرمان» است.

وی یکی از برنامه‌های انتشارات مدرسه در دهه فجر را رونمایی از مجموعه «ملت قهرمان» بیان کرد و افزود: برگزاری این رویداد را در استان خراسان رضوی خواهیم داشت. توجه به پرچم را مانند سال‌های قبل لحاظ کردیم. اعلام آمادگی می‌کنیم برای کمک به سفارتخانه مقاومت بنیاد ملی نوجوان و همچنین تهیه محتوا برای گروه سنی پیش دبستان.

همکاری صدا و سیما با پویش‌ها

در ادامه، علیرضا عبدالحمید، مدیر گروه نوجوان شبکه امید سیما گفت: کار ما در رسانه ضریب‌دادن به فعالیت‌های میدانی است و گرفتن کنش از بچه‌ها. نوجوان به دنبال اقدام و عمل است. ما با پویش‌های مختلف همکاری می‌کنیم. برنامه‌ای با عنوان «کتاب نوش» طراحی کردیم که برای نوجوانان است.

ضرورت فعال شدن بخش مجازی برنامه‌های دهه فجر

فرزانه فخریان، مدیرعامل بنیاد پویانمایی ایران اظهار داشت: بنیاد ملی پویانمایی ایران یک نهاد تازه تاسیس است. بسته تصویری پویانمایی از محصولاتی که برای سازمان‌های دولتی هستند را خواهیم داشت. همه فعالیت‌های ما معطوف به شرایط و بچه‌هایی است که پای کار هستند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۷‌میلیون دانش‌آموز داریم که ۱۳‌میلیون آنها کمتر با ما ارتباط دارند، بیان کرد: یعنی این دانش‌آموزان به مراکزی مانند کانون نمی‌آیند و در کلاس‌های نهادهایی مثل هلال‌احمر شرکت نمی‌کنند. ما برای این بچه‌ها هیچ کاری نمی‌کنیم. آن‌ها خبری از اتفاق‌هایی که می‌افتد، ندارند و با مفهوم دهه فجر مواجه نیستند.

مدیرعامل بنیاد پویانمایی ایران خاطرنشان کرد: نیاز است برای برنامه‌های دهه فجر آمادگی و پیش‌بینی داشته باشیم در مورد آلودگی هوا و بیماری جدیدی که شیوع پیدا کرده است. بر این اساس باید قسمت مجازی برنامه‌ها فعال‌تر باشد تا برنامه‌های دهه فجر امسال دقیق و گسترده‌تر برگزار شود.

رونمایی از مجموعه انیمیشن در دهه فجر

دیگر سخنران این نشست، وحید عظیمی‌وند، نماینده حوزه هنری کودک و نوجوان با بیان این‌که سرودی برای کمپین باغ کیانوش با مفهوم رشد، پیشرفت و ایران آینده تهیه کردیم که به عنوان پویش سرود تقدیم می‌کنیم، گفت: در حوزه فروش کتاب با انتشارات مهرک گفت‌وگو داشتیم که به پویش‌های کتاب دهه فجر بپیوندند. در حوزه نمایش و عروسک‌ها نیز کارهایی انجام دادیم.

عظیمی‌وند تصریح کرد: در مرکز مستند سوره مستندی به نام کیپا تولید کردیم که ۵ بهمن اکران می‌شود که در کنار آن می‌توان جشن‌های انقلاب را هم برنامه‌ریزی کرد. مجموعه انیمیشنی تولید کردیم که شامل ۲۵ قطعه دو، سه دقیقه‌ای است که می‌توانیم پویشی نیز برای آن تهیه کنیم.

خروج از نسخه موبایل