نماد سایت پایگاه خبری سینمای خانگی

اختصاصی- محمد مناجاتی: مجال‌هایی همچون جشنواره میراث‌فرهنگی به ما تلنگر می‌زند که چه میراث ارزنده‌ای داریم

سینمای خانگی: داور بخش «نماهنگ» و «نماهنگ تلویزیونی» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی رویدادهایی همچون جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی را مجلی دانست که به ما تلنگر می‌زند تا بدانیم چه میراث ارزنده‌ای داریم.

به گزارش سینمای خانگی محمد مناجاتی داور بخش «نماهنگ» و «نماهنگ تلویزیونی» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار سینمای خانگی درباره اهمیت برگزاری جشنواره میراث‌فرهنگی گفت: بودن این جشنواره‌ها فرصت و پنجره رخشانی به فرهنگ و هنر، شعر و موسیقی، ادبیات ایران زمین است و در این روزگار غریب که بین فرزندان ایران و نسل جوان‌تر کمی فاصله افتاده با این گنج پر رنج میراث‌فرهنگی ضروری است که در هر مجالی و به هر بهانه‌ای به داشته‌های خود بپردازیم. 

وی درباره راه‌های گسترش و بین‌المللی شدن جشنواره گفت: امروزه توجه به هر آن چیزی که به ایران مربوط است، می‌تواند دستمایه اهالی فرهنگ و هنر قرار گیرد. گاهی ما می‌بینیم که اقوام ایرانی پرهیز دارند که با گویش شیرین محلی خودشان صحبت کنند، گاهی می‌بینیم که اقوام عزیز ایرانی از پوشیدن لباس قومیت خود پرهیز دارند، در صورتی که این می‌تواند شخصیت بدهد و اهمیت دارد که من بختیاری خودم قدر این گنج را بدانم و بتوانم این میراث را به دیگران منتقل کنم. 

مناجاتی افزود: چقدر می‌تواند حائز اهمیت باشد که دوربین، فضاهای بصری، نمایشگاه‌های عکس، آرتیست‌های مختلف در حوزه نقاشی، ساخت ویدیو و خیلی از این دستمایه‌هایی که می‌تواند معرف داشته‌های ما باشد، برگرفته از میراث‌فرهنگی باشد. میراث‌فرهنگی امروز فقط یک بنا نیست و حتی لهجه و گویش یک قوم می‌تواند پاره‌ای از میراث‌فرهنگی باشد. 

داور بخش «نماهنگ» و «نماهنگ تلویزیونی» سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی تصریح کرد: باید بپذیریم که ما سال‌هاست در حوزه تبلیغات ضعیف کار کردیم. مجال‌های رسانه‌ای از اهالی فرهنگ و هنر کمتر شده است و صحنه‌ای هم برای نمایش دادن به طور جدی وجود ندارد. شاید همین جشنواره‌ها فرصت طلایی برای این باشد که پنجره‌ای نو به هر آنچه عطر و بوی پیراهن مادرمان ایران را می‌دهد، گشوده شود. 

وی درباره چگونگی تاثیر این جشنواره در انتقال ارزش‌های میراث‌فرهنگی به نسل جدید بیان کرد: امروز ما نسلی را داریم که شاید همه چیز را فست فودی دوست دارند که در یک مدت زمان کوتاه همه چیز منتقل شود. حمایت از گنجینه‌هایی چون ثبت ملی عود، ثبت ملی خوشنویسی ایرانی و… مجال‌هایی است که در لحظه می‌تواند در جوانان این نسل انقلابی به پا کند. 

مناجاتی ادامه داد: فرصتی که من به عنوان یک فیلمساز، بازیگر یا پژوهشگر در حوزه میراث‌فرهنگی در این جشنواره‌ها دارم، این مجال را به می‌دهد که بتوانم یک آینه‌ای درست کنم که هرکسی بتواند خویشتن را در آن ببیند. بین ما و این تجلی از خوشنویسی، معماری، موسیقی یا حتی لباس که هیچ کم از بناهای ارزشمند میراث‌فرهنگی نیست، فاصله افتاده است و این مجال‌ها می‌تواند به ما تلنگر بزند که چه میراث ارزنده‌ای داریم و چه گنج پر رنجی به ما رسیده است و باید قدرشناس باشیم.

سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با شعار «ایران ما، میراث ما؛ میراث ما، ایران ما» ۱۵ تا ۱۸ آبان‌ماه، به دبیری علیرضا تابش از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و به میزبانی استانداری فارس، در شیراز برگزار می‌شود.

خروج از نسخه موبایل